Slowjuicers

En juicepress, ofta kallad Slowjuicer, är en saftpress som arbetar med en sorts vals, som är utformad som en spiral, som mosar eller maler fibrerna i frukt och grönsaker vilket, i motsats till centrifugerande juicemaskiner, betyder att i den färdiga juicen finns mer fibrer, enzymer och mineraler.
Med en juicepress får du kallpressad juice. Juicep...

En juicepress, ofta kallad Slowjuicer, är en saftpress som arbetar med en sorts vals, som är utformad som en spiral, som mosar eller maler fibrerna i frukt och grönsaker vilket, i motsats till centrifugerande juicemaskiner, betyder att i den färdiga juicen finns mer fibrer, enzymer och mineraler.
Med en juicepress får du kallpressad juice. Juicepressen utnyttjar frukten och grönsakerna bättre än de centrifugerande maskinerna, vilket gör att du får ut upp till 20 % mer juice och att fruktresterna är mycket torrare. Juicepressarna klarar i stort sett alla frukter och grönsaker, men passar också till örter, sallader och vetegräs.
En juicepress arbetar med mycket lågt varvtal jämfört med de centrifugerande maskinerna, vanligtvis med 45-75 varv per minut.
De senaste juicepressarna från Hurom och Omega arbetar med bara 40 varv per minut. Detta betyder att det inte bildas något skum och näringsvärdena är dessutom avsevärt bättre genom att processen är skonsammare. Då det inte sker någon oxidering av juicen, som vid centrifugering, kan juicen förvaras upp till 48 timmar i kylskåp.

Hos Safter.se finner du Skandinaviens största utbud av juicepressar. Vi har alla kända märken som Hurom, Omega Juicers, Angel Juicers, Sana Juicer by Omega, Matstone, Champion Juicers.

Mer

Slowjuicers Det finns 15 produkter.

Underkategorier

 • Vertikale Slowjuicere

  Vertikale Slowjuicere - Er de Opretstående saftpressere, som arbejder med en form for snegl, som langsomt maser og kværner fibrene i frugt og grøntsager, hvilket betyder, at der bevares mange flere fibre, enzymer, vitaminer og mineraler i den færdige juice.

  Med en slowjuicer laver du koldpresset juice. Slowjuiceren udnytter frugten og grøntsagerne ca. 20% bedre end de traditionelle centrifugal juicere. De vertikale slowjuicere fylder ikke så meget på køkkenbordet og kan presse stort set alle frugter og grøntsager, de er dog ikke top velegnede til urter, salat og hvedegræs, her skal du bruge en slowjuicer af den horizontale type.

  De nyeste saftpressere fra Hurom kører med blot 40 omdrejninger i minuttet. Det betyder, at der ikke udvikles skum under processen og de næringsmæssige værdier er væsentlig bedre, idet processen er mere skånsom. Da der heller ikke sker samme iltning af juicen som ved centrifugal processen, så kan juicen tåle opbevaring i op til 48 timer i køleskab.

  Hos DomoTech.dk finder du Skandinaviens største udvalg i Slowjuicere. Vi har alle de kendte mærker som Hurom, Omega Juicers, Angel Juicers, Kuvings, Sana Juicer by Omega, Matstone og Champion Juicers.

 • Horizontale Slowjuicere

  De traditionella saftpressarna är av Horisontal modell där processen förgår ´liggandes´. Själva teknologin är huvudsakligen identisk med de vertikala slowjuicers.
  En långsamt roterande vals som mosar och pressar frukt och grönsaker genom ett finmaskigt filter. Detta görs i en superskonsam process där vitaminer, enzymer och andra näringsämnen bevaras i den drickfärdiga juicen.
  De horisontala saftpressarna är mer allsidiga maskiner än de vertikala slowjuicers, då de utöver att vara effektiva till bladgrönt och vetegräs. Flera modeller är även utrustade med filter och munstycken som möjliggör tillverkning av exempelvis peanut butter, babymos och pasta.
  Om man är ute efter de bästa och mest effektiva juicers så ska man leta efter dem med två valsar som griper tag i varandra. Här är Angel Juicers att rekommendera och de har ett rykte om sig som säger att de har världens bästa saftpressare.

Visar 1 - 15 av 15 artiklar
Visar 1 - 15 av 15 artiklar