Levering

Vidia Vakuum Blender BL-001

Nyhet: VIDIA Vakuum Blender – Spännande ny blenderteknologi, som ger helt fantastiska resultat i förhållande till traditionella blenders.

.

Lagerstatus: Tillfälligt slut

BL-001

3 995,00 SEK

Köp nu

Klarna  Från 184,00 SEK /mån

Mer Info

Den nya VIDIA vakuum blendern är inte som andra blenders på marknaden – Det är en helt nyutvecklad typ av blender som arbetar med ett undertryck i kannan, vilket ger fantastiska resultat.

Vad är en vakuumblender?

En vakuumblender arbetar som nämnt med vakuum- eller undertryck i blenderkannan. En inbyggd kompressor pumpar helt enkelt kannan tom för överskottsluft innan mixningen börjar.

Fördelar med en vakuum blender.

När man mixar i en traditionell blender så är en av de stora utmaningarna att det sker en kraftig oxidering när ingredienserna slungas runt i kannan. Denna oxidering bryter ner känsliga vitaminer och enzymer. Det betyder att näringsvärdena reduceras kraftigt under processen.

När man blendar med ett undertryck i kannan, tar man bort överskottsluft i kannan. Det innebär att man reducerar oxideringen och nedbrytningen av ingredienserna till minimum.

Det är intressant att se jämförelsetestet i filmen nedanför, där man kan se hur nedbrytningen av ett äpple är efter mixning med och utan vakuum.

Det är tydligt att se hur äpplet som blandas på traditionellt vis, snabbt blir brunt, grumligt och skiktar sig i behållaren medan äpplet som blendas under vakuum bevarar färgen och en jämn, mjuk konsistens.

När man blendar med vakuum, finns det en liten extra fördel. Råvarorna expanderar sig lite, vilket innebär att det lättare blir finfördelat till en mer homogen massa.

Enkel reglering av VIDIA BL-001.

VIDIA vakuum blender har en stor analog vridkontakt som ger dig full kontroll över den variabla hastigheten. Alternativt kan du välja den fullautomatiska ”one-touch” betjäningen, som gör ett undertryck i behållaren och blandar innehållet automatiskt tills det har en härlig krämig konsistens.

VIDIA behållaren är naturligtvis BPA-fri. Den är tillverkad av slagtålig TRITAN och rymmer 1,5 liter. Med VIDIA vakkum blendern medföljer också en extra vakuum-behållare, som du kan använda till förvaring med minskad oxidation. Den är enkel att använda – du häller bara din smoothie i behållaren, placerar den på basen och trycker på vakuum-knappen, så har du dragit ut luften ur behållaren på bara några sekunder. På det sättet håller sig smoothien fräsch en längre tid och du kan både ta den med dig eller förvara den i kylen.

Kniven har ett så kallat hexa-system, som består av 6 blad i olika vinklar. Den speciella kniven tillsammans med den kraftfulla motorn som roterar med 20.000 varvtal/minut och det reducerade luftmotståndet gör att ingredienserna pulveriseras till en extremt findelad nivå.

Vad kan man blenda i en VIDIA vakuumblender?

VIDIA BL-001 är inte på nivå med BlendTec och Vitamix när det kommer till effekt, då det sitter en något mindre motor i VIDIA’n. VIDIA vakuum blender är dock alldeles formidabel att blenda alla former av smoothies och greenies och du kan göra fantastiska dressingar, fruktmos, barnmat, nötmjölk, kalla soppor och glass.

Å andra sidan är vakuum blendern inte lämplig för torra ingredienser och mer ”kletiga” massor som nötsmör och liknande. Här ska du istället titta på en blender där du kan köpa till en torrkanna eller specialkanna med tillhörande skrapa.

VIDIA vakuum blender är inte heller lämplig för att krossa stora isbitar och andra hårt frusna ingredienser, den kan också ha en del utmaningar med trådiga grönsaker som selleristjälkar, grönkål och pumpa.

Konsistens, färg och smak är dock väsentligt bättre än traditionella blenders i mellanpris segmentet, så vi tvekar inte att utropa vakuumblendern till framtidens blender, så ta hål på framtiden med en VIDIA vakuum blender från Safter.se

Safter.se är auktoriserad svensk förhandlare av VIDIA produkter.

 

Produktdata

  • Højde: - 44,8 cm
  • Bredde: - 22,0 cm
  • Dybde: - 20,0 cm
  • Vægt: - 3,4 kilo
  • Strømforbrug: - 230 V, 960 Watt
  • Produktgaranti: - 2 år
  • Omdrejninger/minut: - 20.000