Den bästa slowjuicern för sellerijuice

Juicning av selleristjälkar är populärt

Idag har det blivit mycket populärt att juica selleristjälkar då det har ett positivt inflytande på din hälsa och ditt välbefinnande. Det är många som förespråkar att dricka relativt stora mängder sellerijuice dagligen. De flesta rekommenderar nämligen att du dricker upp mot en halv liter, vilket motsvarar saften från cirka 1,5 kg selleristjälkar.

Vid juicning av selleristjälkar i den mängden är det viktigt att du väljer en slowjuicer som är väl ämnad för detta. Det är nämligen inte alla slowjuicers som är lika bra när det kommer till att juica selleri.

Selleristjälkar är – precis som ingefära – rätt svårt att hantera för de flesta slowjuicers. Detta beror på att selleri har långa sega fibrer som snabbt kan ge problem när du juicar dem.

Därför kan det vara svårt att juica selleri
När du ska juica selleristjälkar kan det uppstå flera problem. Ett av dessa problem är att det blir stopp i juicemaskinens kvarn. Det innebär att du måste stänga av maskinen och ta bort fibrerna som klumpat ihop sig under processen.

Om du hela tiden ska rensa bort fibrer blir det förhållandevis tidskrävande om du juicar stora mängder sellerijuice varje dag.

Problemet kan bland annat lösas med att du skär selleristjälkarna i bitar på 2 till 3 cm. Den största fördelen för dig är dock att välja en juicemaskin som är gjord för att kunna hantera mer krävande ingredienser som till exempel selleri.

 Sellerijuice_Anthony William

Därför ska du välja en horisontell slowjuicer för sellerijuice

Med en horisontell slowjuicer pågår processen horisontellt, medan processen är vågrätt på en vertikal eller upprättstående slowjuicer.

En horisontell slowjuicer är bättre på att hantera sellerins fibrer utan att det samlar sig i kvarnen. Det är inte en vertikal slowjuicer. Här kommer du istället uppleva att fibrerna samlar sig under kvarnsnigeln så att juicemaskinen stannar. För att komma vidare i processen ska du därmed löpande rensa maskinen.

Om du vill juica utan besvär och du samtidigt vill utnyttja råvarorna optimalt – bland annat selleri – är det en fördel att välja en horisontell slowjuicer, exempelvis en med Dual-Gear teknologi.

Om du ska igång med att juica stora mängder selleristjälkar dagligen rekommenderar vi att du väljer en av nedanstående juicemaskiner.

De bästa slowjuicers för juicning av selleristjälkar
Det finns många bra slowjuicers på marknaden för att göra frukt- och grönsaksjuice. Men om du vill igång med att juica selleri har vi här plockat fram de bästa till dig, som vi varmt kan rekommendera.

Här ser du våra rekommendationer till slowjuicer som är väl ämnande för juicning av selleristjälkar:

NYHET – Omega MM1500 – Anthony William sellerijuicer:
Vi har precis fått in ett begränsat antal av Omega MM1500 slowjuicer som är utvecklad i samarbete med selleri-aposteln Anthony William på lager. Vi har upplevt ett enormt intresse för denna maskin som har fått stor uppmärksamhet i världen på grund av Anthony Williams rekommendationer som den bästa sellerjuicemaskin på marknaden, så vi är väldigt glada för att äntligen kunna erbjuda den här på Safter.se.

Omega Sana Juicer 707
Sana Juicer 707 från Omega är vår absoluta favorit. Det är den juicemaskin som vi menar är den bästa på marknaden just nu – med allt i beaktning – även för att juica selleri. Det är nämligen en av de få maskiner som är reellt användbar om du ska juica selleristjälkar och så ligger den prismässigt i ett överkomligt läge i jämförelse med några av de dyrare dual-gear slowjuicers.

Med Omega Sana Juicer 707 får du en slowjucier med ett relativt brett rör/hål, så att det är lätt att fylla i ingredienser i maskinen. Du behöver inte skära frukterna eller grönsakerna i mindre bitar då maskinen i stort sett är självmatande. Detta är en stor fördel när du ska juica långa selleristjälkar och vi rekommenderar faktiskt att du gör dig besväret att skära stjälkarna i 2-3 cm bitar, vilket gör att du får ut mer saft ur stjälkarna.

Omega Sana 707 är som standard utrustad med bra tillbehör med en fin, grov och blank filtersil. Det innebär att du kan använda Sana Juicer 707 till nästan alla ingredienser, oavsett om det är mjuka eller mer krävande frukt och grönsaker. Samtidigt säkrar det att det inte så lätt blir stopp i juicemaskinen.

Alla delarna i Sana Juicer 707 är tillverkade av BPA-fria material och den levereras med glaskanna och en pulpuppsamlare i rostfritt stål vilket tillsammans är din garanti för att maskinen inte innehåller några ohälsosamma material.

Omega Sana Juicer 606
Sana Juicer 606 är ett bra alternativ till Sana 707 och är en av de bästa slowjuicers på marknaden. Till skillnad från Sana 707 så är Sana 606 utrustad med en justerbar ring med fem inställningar. Du kan själv ställa in maskinen till hur mycket fibrer du vill ha i din juice. Exempelvis använder du steg 1 för en råvara utan mycket fiber medan steg 5 är väl ämnad för ingredienser med många fibrer, så som selleristjälkar.

Annars skiller sig Sana 606 sig endast från Sana 707 genom att inte ha valet mellan fin och grov filtersil samt med en uppsamlare för juice och pulp i plast.

GreenStar Elite Slowjuicer
GreenStar Elite Slowjuicer är en uppgradering av modellen GreenStar Slowjuicer. Formen har ändrats och i kombination med att valsarna och filtersilarna har blivit längre, säkrar det ett högre utnyttjande av dina ingredienser så att du får mer juice.

Slowjuicern har ett dual-gear/twin-gear system, vilket i praxis betyder att den arbetar med två valsar. Det gör att den klarar att juica de flesta formerna för ingredienser extremt effektivt. GreenStar Elite Slowjuicern är också mycket väl ämnad för bladgrönt så som selleri och vetegräs.

En annan fördel med GreenStar Elite Slowjuicer är att den är utrustad med stäng-clips så att det går snabbt att montera maskinen. Maskinen är dock relativt besvärlig att rengöra då den består av många mindre delar och den tar en del plats på köksbänken.

Angel Juicer 5500
Angel Juicer 5500 kallas för juicemaskinernas Rolls Royce. Bland annat kommer modellen med teknologin Dual-Gear, där två valsar arbetar tillsammans. Teknologin ser till att ingredienserna behandlas skonsamt samt att juicen utvinns effektivt.

De två valsarna har två steg. Medan det första steget maler ingredienserna grovt, genomarbetar det andra steget de olika frukter och grönsakerna. En av de största fördelarna med Angel Juicer 5500 är att maskinens två valsar är mycket precisa i de spår där de griper tag i varandra. Denna teknologi blir  kallad för Shattering Helical Gear och säkrar en optimal utvinning av ingrediensernas juice.

Angel Juicern är utan tvivel den mest effektiva maskinen på marknaden när det kommer till utnyttjande av råvaror. Den är också tillverkad i 100% rostfritt stål vilket gör den till en helt fantastisk läcker maskin – det har dessvärre också ett inflytande på priset, men Angel juiceren har trots detta en stor skara av fanatiska anhängare som inte kan undvara den i vardagen.

Happy celery-juicing ☺