Sedona Express Dehydrator

Sedona-X

2-3 vardagar

Sedona Express Dehydrator, en kompakt dehydrator med 2-stegs termostat och brickor i rostfritt stål

Mer detaljer

Tillfälligt slut

7 895,00 SEK inkl. moms

Mer information

Sedona Express är en uppdaterad version av de populära Sedona Classic och Combo dehydratorerna.

Sedona Express dehydrator utmärker sig framförallt genom att vara utrustad med det avancerade 2-stegs TST torkprogrammet, som gör det möjligt att starta med en hög temperatur för att ’kickstarta’ processen och sedan automatiskt reducera värmen till en lägre nivå senare i processen. På det sättet kan du reducera torktiden. Timern går upp till 99 timmar och termostaten styr temperaturen med stor precision i intervallen 25-75 grader.

Sedona Express utmärker sig också med sin relativt kompakta design, som gör att den passar bättre i köket jämför med de mycket stora Excalibur Dehydratorerna – Det betyder även att även om Sedona Express har hela 11 brickor, så blir det ’bara’ en samlad torkareal på 0,88 m2, vilket är lite mer än den motsvarande Excaliburs 5-bricks modellen.

Se våra BPA-fri silikone torkark i 3-stk's pakninger för Sedona Express - klicka här.

Brickorna är tillverkade i rostfritt stål och har stora hål, som hjälper till med att garantera en effektiv torkningsprocess. Brickorna mäter 32,2 x 24,9 cm. Det följer också med en droppskål som ska sättas på bottnen av dehydratorn.

Sedona Express är en väldigt ljudsvag maskin, även om den är utrustad med en stor, kraftig ventilator som ger en bra luftgenomströmning. Den är utrustad med ett luftfilter, som effektivt renar luften vilket är en stor fördel då det passerar ganska mycket luft genom dehydratorn i loppet av de många timmarna torktid. Luftfilteret kan rengöras och användas om och om igen.

Glaslocket gör det lätt att följa processen och manövreringen sker enkelt på den frontplacerade manövreringspanelen med en tydlig digital display. Placeringen av manövreringspanelen på framsidan av dehydratorn gör det möjligt att placera den under ett överskåp i köket – men kom i håg att det ska finnas gott om plats runt om dehydratorn, så att du får en effektiv luftcirkulation.

Du kan se Tribests presentationsvideo här:

Vill du se fler videos så kan välja att spendera en halvtimme i sällskap med den alltid entusiastiska John Kohler från DiscountJuicers, som är begeistrad av Sedona Express :

Safter.se är auktoriserad återförsäljare av Sedona Dehydratorer och det övriga sortimentet från Tribest.

Datablad

Højde: 37,0 cm
Bredde: 31,0 cm
Dybde: 50,0 cm
Vægt: 10,4 kilo
Strømforbrug: 230 V, 400-450 Watt
Produktgaranti: 5 år på alle delar
Torkyta: 0,88 m2
Temperatur interval 25-75 grader C.

Tillbehör

Trust banner