Levering

Excalibur Torkugn, 10 plåtar 2-temperaturzoner med digital display.

Excalibur Torkugn, 10 plåtar 2-temperaturzoner med digital display.

Excalibur Torkugn, 10 plåtar 2-temperaturzoner med digital display.

Excalibur RES10 Torkugn, 10 plåtar med 2 temperaturzoner och digital display med elektronisk temperaturstyrning.

Excalibur Dehydrator logo

Lagerstatus: På lager

EXD-RES10

8 295,00 SEK

Köp nu

Klarna  Från 383,00 SEK /mån

Mer Info

NYHET:  Den helt nya 10 plåtars Excalibur Dehydrator® med elektronisk temperaturstyrning, 2 kammare med individuell temperaturstyrning och en samlad torkareal på hela 0,8 m2.
Excalibur RES10 är en extremt flexibel dehydrator – den är nämligen tillverkad med möjlighet för att arbete med två individuella torkkammare, där temperaturen kan styras individuellt. De två facken är utrustade med var deras termostat och fläkt, så reellt får du här två dehydratorer i en samlad maskin. De två kammarna ger helt nya möjligheter för att torka olika råvaror samtidigt, även om de ska ha olika temperaturer och torkningstider. Det ska också nämnas, att du kan använda RES10 utan att skilja på de två facken.

Excalibur RES10 finns i svart med genomskinliga luckor. Den är tillverkad i USA i den vanliga BPA-fria Excalibur superkvalitet. Designmässigt skiljer den sig lite från vad vi normalt ser från Excalibur. Den är nämligen relativt hög och smal. Plåtarna är inte kvadratiska, som vi ser på deras övriga maskiner. Istället för kvadratiska plåtar, som vi normalt ser från Excalibur, så är dessa rektangulära – vilket du kan läsa mer om längre ner på sidan. Det mer kompakta och smala formatet har den stora fördelen, att RES10 inte tar lika mycket plats på köksbänken som de traditionella 5- och 9- plåtars modeller.

Den elektroniska temperaturstyrningen ger en rad nya möjligheter, som vi tidigare bara sett på den stora 10-plåtars professionella dehydrator EXC-10:

- Timerinställningen går ända upp till 99 timmar, där de övriga Excalibur maskinerna med mekanisk timer endast går till 24 timmar.
- Du kan fritt styra temperaturinställningen, exempelvis kan du börja med att köra 4 timmar i 55 grader för att automatiskt byta till 36 timmar i 35 grader. Det ger en enorm flexibilitet och gör dehydreringen mer effektiv.
- Som de andra Excalibur dehydratorerna kan du fritt styra temperaturen – på denna modell är intervallen dock utvecklad till 29,4-74 grader.
- Möjlighet för att programmera och spara upp till 30 program.

Excalibur RES10 är utrustad med 10 plåtar i en ny storlek – de är nämligen inte kvadratiska som man annars känner till från Excaliburs tidigare modeller. På RES10 är storleken 29,0 x 35,5 cm, vilket ger en samlad areal på ca 0,8 m2 att arbeta med. Detta motsvarar halvvägs mellan de traditionella 5- och 9 plåtars modeller.

De amerikanskt tillverkade Excalibur maskinerna är inte kända för den mest moderna designen. Amerikanerna har till gengäld valt att fokusera på en överlägsen kvalitet och en enkel struktur. Både hölje, dörr och plåtar är tillverkade i slagtålig polykarbonat, så vi talar om en solid maskin. Excalibur torkugnar är naturligtvis BPA-fria.

Vi har som vanligt lånat en video hos vår goda vän Dan, som på ett bra sätt illustrerar hur dehydratorn och särskilt den digitala timern fungerar – se den ....

Vi menar att Excalibur dehydratorerna är de absolut bästa och mest välkonstruerade på marknaden i en superkvalitet, som vi kan stå bakom till 100%.

Produktdata

  • Højde: - 40,6 cm
  • Bredde: - 30,5 cm
  • Dybde: - 45,7 cm
  • Vægt: - 9,6 kilo
  • Strømforbrug: - 230 V, 550 Watt
  • Produktgaranti: - 24 måneders reklamationsret
  • Torkyta: - 0,8 m2
  • Temperatur interval - 30-74 grader C.