Angel Juicer 5500

AN-5500

1-2 vardagar

Angel Juicer 5500 är helt enkelt världens bästa juicepressare! Överlägsen utnyttjning av råvarorna och den enda juicer som på allvar kan juica vetegräs.

Mer detaljer

Tillfälligt slut

17 495,00 SEK inkl. moms

Mer information

Angel Juicer 5500 och dess storasyster Angel Juicer 7500 betraktas som juicer- kategorins Rolls-Royce.

Dessa maskiner är tillverkade i en ovanligt snygg finish i polerat rostfritt stål – här finns inga plastdelar. Angel Juicers är utrustad med den senaste utgåvan av ´dual-gear´ teknologin. Denna medför en mycket skonsam behandling av råvarorna utan att komprimera på effektiviteten när det kommer till utvinning av juicen. Fruktköttet är betydande mycket mer torrt än från andra maskiner i samma kategori.

Angel Juicers var de absolut första som använde sig av den avancerade dual-gear teknologin med två valsar. Dessa tar fatt i varandra och fungerar i två steg. I första steget mals råvarorna grovt och i andra steget ´tuggar´ maskinen bokstavligt talat igenom frukt, örter och grönsaker. Angel Juicers skiljer sig från konkurrenterna genom den extrema precisionen i utformningen av valsarna och i de spår som griper fatt i varandra. Angel kallar teknologin för ´Shattering Helical Gear´ eller bara SHG och resultatet medför ett extremt torrt fruktkött – alltså den bästa utnyttjningen av råvarorna.  

Angel Juicers utgörs av otroliga (endast) 4 delar vilket gör det lätt att samla, skilja och rengöra. Här kan du se en kort video där maskinen blir uppackad och varje del presenteras .

Oavsett vilken slags frukt, grönsaker, örter, spenat och vetegräs du kan tänka dig så kan du vara säker på att Angel Juicers kan fixa det. Även de mer ´besvärliga´ produkterna som sallad, groddar och skott hanteras utan problem och saften utvinns med oerhörd effektivitet.

Obs: Silikonpackningarna slits vid användning och man kan därför med fördel beställa några extra.  Så kan man med jämna mellanrum byta ut dem så att kopplingen mellan ”huset” och kvarnsystemet håller tätt. Dessa packningar hittar du här.

Som helt essentiellt ska det nämnas att både Angel Juicer 5500 och Angel Juicer 7500 är maskiner i en klass helt för sig. Det finns inte några maskiner på marknaden som matchar deras prestationer. Det innebär att du som går efter det ultimata inom juicers kan vara helt säker på att prisskillnaden för dessa maskiner, jämfört med andra tillverkare, tjänar in sig själv genom ett väsentligt bättre resultat än någon annan juicer på marknaden.

Skillnad på Angel 5500, 7500 och 8500S

När du juicar grönsaker är det lätt att man råkar överbelasta slowjuicern genom att få för mycket grönt i kvarnen på en gång. Detta kan resultera i att det byggs upp ett stort tryck invändigt i filtersilen som kan få svetsningarna eller den finmaskade silen att gå itu.
För att minimera detta problem så är alla Angel juicerna utrustade med en liten sensor som automatiskt stoppar maskinen om detta händer. Angel 7500 och 8500S kör automatiskt valsarna bakåt ett par omgångar för att tömma kvarnen och ta bort trycket och därefter fortsätta framåt igen. På Angel 5500 ska du själv trycka på ’reverse’ knappen och starta igen – alltså en mer manuell lösning.
En annan skillnad på de tre modellerna är att Angel 7500 och 8500S har en termostatstyrd ventilator som kyler maskinen. Angel 5500 har inte en termostat och ventilatorn arbetar därför konstant.  
Den sista skillnaden är att Angel 5500 och 7500 är tillverkade av livsmedelsgodkänt SUS304 stål medan Angel 8500S är tillverkad i SUS316 rostfritt stål, i så kallad kirurgisk kvalitet. Det är förklaringen på den stora prisskillnaden från Angel 7500 till Angel 8500S.

Önskar du att tillverka peanut butter på din Angel Juicer så ska du komma ihåg att beställa detta Peanut Butter filter.

Du har kanske hört talas om den fantastiska Norwalk Juicer som säljs i USA och kostar omkring kr. 25.000,-. Denna maskin har fått ett rykte om att vara i en klass för sig själv och det kanske är priset som gör det. Men läsa detta blogginlägg på safter.se där vi beskriver ett jämförelsestest av Angel Juicer och Norwalk. Det är intressant läsning och gör att man kanske får upp ögonen för Angel Juicer en extra gång.

Datablad

Højde: 26,3 cm
Bredde: 19,4 cm
Dybde: 48,8 cm
Vægt: 9,4 kilo
Strømforbrug: 150 W
Produktgaranti: 5 år på motor / 3 år på øvrige dele
Juicer proces: Dual Gear
Omdrejninger/minut: 82
Hul til råvarer, dimension: Tragtformet, diameter 45 mm

Tillbehör

Trust banner