Oljekvarn Sana Juicer EUJ-702

Sana-oilextractor-EUJ-702

1-2 vardagar

Oljekvarn till Sana Juicer 606/707.


Mer detaljer

På lager

3 495,00 SEK inkl. moms

Mer information

NYHET: Oljekvarn speciellt utvecklad för Sana Juicer 606 och 707.

Om du har en Omega Sana Juicer 606 eller 707 kan du med denna oljekvarn pressa din egen olja av frö och kärnor.  

Varför pressa sin egen olja?
Kvaliteten på oljan reduceras redan i det ögonblick den pressas. Det är framförallt problematiskt när det handlar om industriellt framställd olja eftersom det ofta går lång tid innan den når konsumenten. Många gånger står oljan länge i sin förpackning innan den blir använd.

När du kallpressar olja är det viktigt att temperaturen inte överstiger 42°C. Det beror på att man under 42 grader bevarar smak och näringsämnen maximalt. När du köper industriellt producerad olja är du inte säker på att temperaturen varit under den här nivån vid tillverkning. Med oljekvarnen från Sana Juicer ligger temperaturen på den färskpressade oljan normalt omkring 32-34°C.

Med den nya oljekvarnen/oljepressen från Sana Juicer kan du tillverka din egen kallpressade olja från råvaror i samband med att du ska använda den. På så sätt kan du vara säker på att du alltid har färskpressad och hälsosam olja - och att du inte behöver producera mer än du faktiskt behöver.

Vad kan man pressa?
Sana oljekvarn gör det möjligt att göra egen kallpressad olja av exempelvis linfrö, sesamfrö, solrosfrön, pumpakärnor, nötter eller mandlar. Mängden olja beror på flera faktorer, bl.a. råvarornas kvalitet och färskhet. Generellt bör du använda produkter som är så färska som möjligt eftersom oljeinnehållet är högre i färska råvaror, så kontrollera datumet när du handlar.

Hur fungerar oljekvarnen?
När man ska kallpressa olja är det två saker som måste finnas, värme och tryck. Oljekvarnen levererar trycket och värmen kommer från den friktionsvärmen som uppstår vid användning av oljekvarnen.  

Det mest effektiva sättet att pressa olja på är att använda några överblivna fröskal från tidigare produktioner för att förvärma kvarnen, genom att helt enkelt köra dem igenom igen. Efter kan man lugnt och försiktigt lägga i fröer och kärnor i kvarnen tills oljan börjar rinna ut, så kan man lägga i lite större mängder i kvarnen.

Linfrö, sesamfrö och solrosfrön kan pressas direkt i oljekvarnen utan problem då de är relativt små. Nötter, mandlar och pumpakärnor bör först grovhackas med en kniv innan de ska ner i oljekvarnen. Vi rekommenderar inte att hacka pumpafrön i en mixer då resultatet då blir en klibbig massa och inte hackade kärnor. Vallmofrö kan inte användas i oljekvarnen då de är för små för att fungera optimalt.

Om du är intresserad av att göra din egen kallpressade olja med din Omega Sana Juicer 606 eller 707 rekommenderar vi att du ser hela videon nedan, innan du beställer din Sana Oljekvarn:

Rengöring och underhåll av oljekvarnen.
När du har använt oljekvarnen ska den tas isär och delarna ska rengöras i varmt tvålvatten.
Observera att du aldrig får använda vatten på själva kopplingsenheten (del nr 4 på bilden nedan). Det beror på att det i denna del av oljekvarnen finns ett kullager som inte tål vatten, då rostar det.
När delarna är grundligt rengjorda är det viktigt att de är helt torra innan du sätter ihop oljekvarnen igen.

Sana Oljekvarn levereras med följande delar:

-        Glaskanna för uppsamling av olja
-        Filtersil
-        Handske för användning vid demontering av oljekvarnen när den är varm
-        3 regulator ringar för olika sorters råvaror
-        Rengöringsborste
-        Metallpinne för montering och demontering av oljekvarn
-        Bruksanvisning (engelsk)

Sana EUJ-702 Oljekvarn levereras med 2 års garanti på snigeln och 5 år på övriga delar.

Om du vill läsa lite mer om Sana EUJ-702 oljekvarn innan du beställer ditt exemplar kan du ladda ner bruksanvisningen nedan, under ’Download’.

Trust banner

Ladda ner