Levering

Omega VRT402 Juicepresser

Juicemaskinen Omega VRT402 er perfekt til de fleste formål i køkkenet. Brug denne juicemaskine til at få mest væske ud af forskellige frugter og grøntsager. Vi er officiel Omega VRT402 forhandler.

Lagerstatus: På lager

VRT402

2 800,00 SEK

Köp nu

Klarna  Från 129,00 SEK /mån

Mer Info

Omega Juicer VRT402HDS är en 1. Generations slowjuicer, som har en rad nya och spännande förbättringar jämfört med tidigare modeller:

1. Kvarnsystemet är förbättrat genom att man flyttat det lilla kugghjulet från fruktköttutloppet. Det resulterar i en markant minskning av mängden fruktkött i juicen – det innebär alltså en mer tunnflytande juice.
2. Det medföljer en liten, extra filtersil som du kan lägga ovanpå juicekannan. Den filtrerar juicen ännu en gång så att du får ett minimum av fruktkött i glaset.
3. Den nya juiceprommen, som också igenkänns från Huroms produkter, gör det möjligt att tillverka ännu fler spännande juicer. Med proppen kan du täppa till tappen så att ingredienserna stannar i trumman och blandas ett par extra omgångar och det resulterar i en kraftigare smak. Det ger en möjlighet att tillverka härlig nötmjölk eller mjölk av mjuka frukter som exempelvis banan.
Omega VRT402HDS Juicer använder sig fortsatt av den patenterade teknologi som kallas SSS (Slow Squeezing System) för att långsamt pressa frukt och grönsaker med deras juicers. Till skillnad från centrifugalmaskiner ger detta ett helt fantastiskt resultat där den naturliga smaken, färgerna, vitaminerna, enzymerna och näringsämnena bevaras.

De låga varvtalen, ca: 70-80/minut, innebär samtidigt att Omega VRT402 Slow Juicer är tystlåten och det bästa av allt – den ger dig samtidigt en hel del mer juice. Faktiskt ger den upp till 30% mer juice jämfört med centrifugala juicers då den utnyttjar frukten och grönsakerna på ett mer effektivt sätt och detta syns på det snustorra fruktköttet. Kvarnen är i denna modell, precis på de övriga Omega juicers, tillverkad av GE Ultem som är 8 gånger hårdare än materialet på de flesta andra produkter och därmed gör produkten nästintill oslitbar.

Omega VRT402HDS levereras med en borste till rengöring av filtersilen, två lösa kannor, ett extra löst filter till att sätta på kannan och en utförlig och illustrativ användarmanual på engelska.

Om du har ca: 15 minuter så bör du se denna video där John Kohler jämför Omega VRT352 och den nya Omega VRT402HDS (som heter VRT400 i USA):

Rengöringen är enkel då maskinen består av ganska få delar. Dessa sköljer du enkelt under rinnande vatten men var uppmärksam på att själva filtersilen ska rensas ordentligt med den medföljande borsten så att man får bort fibrer. Om du gör olika typer av juice i rad efter varandra så kan du med fördel hälla lite vatten i juicern för att snabbt skölja den så att den är klar till nya uppgifter.

Då Omega VRT402HDS är en upprättstående modell, i motsättning till de mer traditionella slow juicers på marknaden, så tar den inte allt för mycket plats. DU kan ha den stående på köksbordet och när något står framme ökar chansen för att man använder det i en större utsträckning då man slipper att packa den in och ut ur skåpet vid varje användning.

Kvarnteknologin som används i Omega VRT juicers är otroligt effektiv och det gör dessa maskiner till väldigt allsidiga juicers. De hanterar i stort sett alla typer av frukt och grönt utan problem. När det kommer till grönsaker med långa fibrer som exempelvis bladselleri och spenat så rekommenderar vi att man skär dem i små bitar på max 1,5-2 cm. Detta för att undvika att det lilla hålet i botten av silen täpps till. Om du gärna vill använda dig av mycket bladgrönt eller vetegräs när du gör juice så rekommenderar vi dock att du väljer en horizontal slowjuicer istället.

Det välkända tyska magasinet ”Haus och Garten” har korat OmegaVRT402HDS som den bästa slowjuicern i deras test från 2013, där den var uppe mot Green Star Elite, Omega 8226 och en rad andra välkända märken.

Hos Safter.se hittar du hela utbudet av Omega Juicers.

Produktdata

  • Højde: - 40,0 cm
  • Bredde: - 15,5 cm
  • Dybde: - 21,3 cm
  • Vægt: - 6,2 kilo
  • Strømforbrug: - 150 W
  • Produktgaranti: - 6 år på motor og dele
  • Juicer proces: - Enkelt snegl
  • Omdrejninger/minut: - 70-80
  • Kværnsystem (vertikal) - 1. Generation - GE Ultem

Tilbehör